Специално новогодишно обръщение, в което отправя конкретни пожелания към своите приятели „българи и сърби, които често се появяват в страничката ми във фейсбук“, направи руският запасен генерал Леонид Решетников.

Бившият резидент на КГБ у нас разчувствано споделя, че разбира болката ни.

„Искам да подчертая – без възродена Русия няма да има възродена България и възродена Сърбия, възродена Грузия, Румъния, няма да има възродени православни страни. Само Русия носи цялата отговорност за нашата православна вяра, за нашата история и за нашето бъдеще. Заедно ще победим всички“, е категоричен Решетников.

Преди това той се заиграва с китайския хороскоп, като казва, че предстоящата 2019 г. няма да е Година на Свинята, а „годината на реещия се орел по славянския календар“.

„Нашият орел, двуглавият орел, орелът на Руската империя, на нашата държава. Това ще бъде година на решителни промени в нашия живот. 18-а година беше сложна, но я преживяхме достойно, подчертахме, че ще се борим за вярата си, за царя и за родината“, казва Решетников. И припомня убийството на царското семейство и „столетната разправа с всичко, което олицетворява Русия“.  „Някои пищят, че нямаме идеология, - продължава генералът. - Имаме я от хилядолетие – за вярата, за царя и за родината.

Решетников подчертава, че само през последните сто години "се отказахме от нея доброволно. С кръв я загубихме":

"На тази идеология ще служим, другари. И ще се борим за възраждането на Русия“.

После обяснява, че друг път няма, защото страната му опитала комунизъм и либерализъм, но те се провалили, защото не били пътищата на руския народ.

Вижте във видеото пълния текст на обръщението: